Lantionpohjan

fysioterapia

pelvis.jpg
 
 
 

 

Lantionpohjan fysioterapiassa ennaltaehkäistään ja hoidetaan lantionpohjan toimintahäiriöitä. Lantionpohjan toimintahäiriöihin kuuluu mm. virtsan -ja ulosteenpidätyskykyyn liittyvät ongelmat, lantion elinten laskeumat, lantionalueen kiputilat ja lantionpohjan lihasten ylijännittyneisyys.

Lantionpohjan lihakset ovat yksi naisen tärkeimmistä lihasryhmistä. Lantionpohja toimii lattiana sisäelimille. Se tukee kohtua, munasarjoja, virtsarakkoa, peräsuolta ja emätintä. Lisäksi lantionpohja vaikuttaa keskivartalon tukeen yhdessä pallean ja syvien vatsa -ja selkälihasten kanssa.

Lantionpohjan toimintahäiriöitä voi ilmetä monessa eri elämänvaiheessa. Naisen elämänkaaren aikana mm. raskaus, synnytys ja hormonaaliset muutokset vaikuttavat lantionpohjaan. Lantionpohjaa rasittavat myös liikkumattomuus, ylipaino, kova fyysinen ponnistelu, krooninen yskä sekä esimerkiksi gynekologiset leikkaukset. Fysioterapialla voidaan vaikuttaa lantionpohjan toimintahäiriöihin.

Lantionpohjanfysioterapiassa apunani on mm. emg -biopalautelaite, sekä kuvantava ultraäänilaite.

Jos olet tulossa lantionpohjanfysioterapiaan, ethän käy wc:ssä juuri ennen käyntiä, jotta ultraäänikuvantaminen voidaan tehdä.

Lantionpohjan fysioterapia ensikäynti - 60min / 84,90e

Lantionpohjan fysioterapian jatkokäynti - 45min / 71,90e

Henkilökohtainen emg - elektrodi 35e